Szemináriumunkban idén is sor került 2024. március 13-14-én az intézetünket fenntartó püspökökkel való találkozóra, amelyen a Megtestesült Bölcsességről nevezett Papnevelő Intézetben tanuló kispapok püspökei, valamint a szeminárium elöljárói és tanárai vettek részt.

A találkozó második napján, március 14-én a nap a reggeli dicséret elimádkozásával, valamint közösségi szentmisével indult, melynek főcelebránsa és szónoka Pál József Csaba temesvári megyéspüspök volt. A főpásztor homíliájában az imádságos lelkület fontosságát hangsúlyozta: „minden elmaradhat, de az imádság, az Istennel való kapcsolat nem rövidülhet le.”

A szentmisét és reggelit követően a kispapok főpásztoraikkal találkoztak, majd a püspökök a szeminárium elöljáróival és tanáraival közösen a papnevelő intézet szellemi-oktatási dimenzióját vizsgálták meg. A kétnapos találkozó közös ebéddel zárult, amelyen a szeminárium rektora, András István, köszönetét és háláját fejezte ki, hogy a püspökök időt és energiát szántak a találkozásra, és fontosnak tartják a papképzést.
                                                                                                                      Fotók: Kováts Álmos Botond/SIS
Kategóriák: Seminárium