2024. március 18-án, hétfőn Marosvásárhelyen került sor az idei tavaszi preszemináriumi találkozóra, amelynek célja a papi hivatás iránt érdeklődő fiatal fiúkkal való találkozás és beszélgetés volt. A találkozónak a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébánia adott otthont, mely magába foglalta a Bolyai Farkas Elméleti Líceum keretében működő II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium meglátogatását is. A találkozó szervezője Tuzson Attila segédlelkész-iskolalelkész volt.

Az egynapos találkozón részt vett Kovács Gergely érsek, András István szemináriumi rektor, Hurgoi Sándor fegyelmi prefektus, Kiss Endre spirituális, illetve Keresztes Zoltán, a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály iskoláért felelős plébános, Kovács József, a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Líceum iskolalelkésze, Simó Gáspár, a csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium spirituálisa, Ilyés Lehel, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum iskolalelkésze, Tuzson Attila, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas líceumban működő osztályok iskolalelkésze. A találkozót megtisztelte jelenlétével Hajdú Zoltán, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum igazgatója, valamint dr. Tamási Zsolt, aligazgató, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium volt igazgatója.

A délelőtti órákban fél 10-től kezdődően az elemi iskolások zenés előadására került sor, amelyet kötetlen beszélgetés folytatott az érsek és a kisdiákok között, akik sok kérdést fogalmaztak meg a főpásztor felé. Délelőtt 10 és 11 óra között Kovács Gergely érsek a középiskolás fiúkkal, majd 11 és 12 óra között a középiskolás lányokkal beszélgetett, kik ugyancsak feltehették kérdéseiket a főegyházmegye főpásztora számára. A lányokkal való találkozó ideje alatt a preszemináriumi programért felelős papok a középiskolás fiúkkal kiscsoportos foglalkozás keretében beszélgettek hivatásról, hivatásfelismerésről.

A déli órákban Kovács Gergely érsek és a preszemináriumi programért felelős papok a Bolyai igazgatójával, Hajdú Zoltánnal, a katolikus tagozatért felelős aligazgatóval, dr. Tamási Zsolttal, valamint a középiskola tanári karával találkoztak, amelyet közös ebéd követett.

Délután 3 órától Kovács Gergely érsek és a preszemináriumi programért felelős papok dr. Tamási Zsolttal találkoztak, majd a felelős atyák a délutáni órákban a preszemináriumi program jövőbeli eseményeit tervezték elő.
                                                                                                                                      Fotók: András István/SIS
Kategóriák: Preszeminárium